9. huhtikuuta 2015

Sorry Finland, it might be that I'm not coming back

Camden on ihana, mahtava, super - lista vois vaan jatkua! Paikkoja on käyty kurkkimassa ja käyty paikallisten kaa pint'llä. Tykkään. Aattelin etten palaa Suomee ollenkaa sillä löysin täydellisen kämpänkin itelleni. Hintaa oli vaivaset puol millii ja rapiat. Ens vuoden alussa voin luvata palaavani tänne töihin ja hankkivan kämpän! Kulttuuri on ihan erilaista ku Suomessa: ihmiset on paljon ystävällisempiä, tääl on hektisempää, enemmän ihmisiä, ihmiset oikeesti välittää pukeutumisestaan ja ihan yleinen ilmapiiri ja tavat saa hymyn mun huulille.


Turistit on muuten maailman ärsyttävin asia. Tukkii tiet ja möllöttää ties milloin missäkin. Itsehän olen syntyperäinen lontoolainen jolle sanoi eräs aussi vastikään, että kuulostan skotilta joka koittaa suomi-aksenttia. Irkku taas kertoi, että mitö kauemmin puhun sitä skottilaisemmalta kuulostan. Kyseinen irkku opetti myös irkkusanastoa ja logiikkaa: Irlannissa sanotaan red dog, englannissa red fox. Päädyttiin tulokseen, että Suomessakin mennään aika samalla logiikalla, koska Lahdessa sijaitsee Vesijärvi eli "Waterlake" englanniksi. Just in case jos unohtaa, että siellä on vettä.


Oxford tsekattu ja koluttu, Bond Street myös ja viikonloppuna ois tarkotus tsekkaa Camden Marketin valikoimat. Löytyy kaikkee kivaa feikkikamaa. Esimerkiksi ihan aito "Versasen" pipo lähtee kympillä, joojoo uskokaa tai älkää!
En ollut osallisena Camdenin jalokiviryöstöön joten voi olla, että pysyttelen kauempana niistä Oxfordin neljä nollaa perässä kaupoista vielä hetken..


 Jee Starbucksissa nimi meni oikein! Korjaan y'n vaan i'ksi vaan töissä ja muissa virallisissa jutuissa. Kiva, että on ees joku mikä kuulostaa englantilaiselta. Sukunimi tuottaa sen verran paljon päänvaivaa ja lausumisongelmia tälle kansalle, että huhuh! Kuten myös jäätelötötterö.



Camden on muute kenkähullunn paratiisi. Kämppiskin on ku lapsi karkkikaupassa virne naamallaa kokoajan. Tuntuu, että sillä on suurempi pakkomielle tyhjentää kengät kaupoista ku mulla! Korkkarit siltä taitaa ainakin uupua vielä ni eiköhän ne sen mukaan tartu tältä reissulta.

Yhteen lauseeseen tiivistettynä: Lontoo on ihana ja Camden on rakkaus enkä haluu palata Suomeen!

Ei kommentteja: